Megosztás
00:00
00:00

Vojtěch
Kotek

Színész és rendező 

Nyelvszakosként végzett Prágában, és mellette elvégezte Miroslav Ondříček Filmakadémiáját Písekben. A szinkronizálást nyolcéves korában kezdte (például ő volt Harry Potter cseh hangja). Televíziós karrierje tizenhárom évesen indult: tévéfilmekben (Tuláci, Únos domů, Smrt pedofila) és sorozatokban játszott (Pojišťovna štěstí, Vyprávěj). Az ismertséget Rendy szerepe hozta el a számára a Karel Janák rendezte Snowboardosok (2004) című cseh ifjúsági vígjátékban. Sikeres együttműködése Janákkal további szerepeket hozott a számára a Vadvízi kalandok (2006) és a Ro(c)k podvraťáků (2006) című filmekben. A filmkészítő és színész Milan Šteindlertől főszerepet kapott az O život (2008) című fekete vígjátékban, amelyben felfigyelt rá Alice Nellis rendező, aki később szerepet ajánlott neki Perfect Days - Even women have their days (2011) című romantikus vígjátékában. Vojtěch rendszeresen fellép a színpadon is (prágai Nemzeti Színház, Drama Club, Palace Színház, Jara Cimrman Színház). Szinkronrendezőként és a Czech Penguin fesztivál szervezőjeként is tevékenykedik, jelenleg pedig első játékfilmjének megrendezésére készül. Az Olthatatlan című filmben ő játssza Ondřej Trávníček diákvezér szerepét.


Filmográfia:
Smrt pedofila (2003)
Snowboardosok (2004)
Vadvízi kalandok (2005)
Ro(c)k podvraťáků (2006)
Poslední vlak (2007)
O život (2008)
A vidéki tanító (2008)
Ctrl Emotion (2009)
Na vlásku (2010)
Olthatatlan (2012)

Örökre
Hű Maradok
Olyan emberek tanúságtétele, akik ott voltak.

Ez a weboldal megörökíti azon személyek hiteles és különleges emlékeit, akik tanúi voltak Palach mártírhalálának. Érdekfeszítő történetek olyan emberektől, akiknek életét elkerülhetetlenül megváltoztatta a politikai boszorkányüldözés, a szovjet megszállás, majd az azt követő "normalizáció".

Felkértünk pár ismert közszereplőt, hogy találkozzanak velünk, és osszák meg a nyilvánossággal a történetüket. Az eredmény egy sor beszélgetés, tele őszinte emlékekkel, élményekkel és benyomásokkal, amelyek jól illusztrálják a kommunista hatalomgyakorlás fordulópontjait.

A projektet a 2FRESH ügynökség valósította meg az HBO Europe megbízásából, az ismert lengyel rendezőnő, Agnieszka Holland rendezésében készült film kiegészítéseképp. A projekt Prága város önkormányzatának és Prága polgármesterének, Dr. Bohuslav Svobodának a pártfogásával valósult meg.

Olthatatlan

A három részes film, az Olthatatlan, amely az ismert lengyel művész, Agnieszka Holland rendezésében készült az HBO Europe számára, 2013. március 3-án kerül bemutatásra Magyarországon.

Az HBO Europe történetének legátfogóbb és legigényesebb vállalkozása a közelmúlt cseh történelmének olyan szakaszáról szól, amelyről eddig nem készült játékfilm.

A mű annak a felkavaró pillanatnak a felidézésével kezdődik, amikor Jan Palach felgyújtja magát 1969. január 16-án, a szovjet megszállás elleni tiltakozásul.

A történet egy fiatal ügyvédnőről szól, aki Jan Palach édesanyját képviseli egy befolyásos kommunista pártvezetővel szemben, és bepillantást nyújt a korabeli cseh társadalomban végbement változásokba, a Palach temetésén megnyilvánuló csendes tiltakozástól az egyre növekvő apátián át, a lassan meginduló "normalizálódásig".

Turn Your Tablet on landscape.