Megosztás
00:00
00:00

Tatiana
Pauhofová

Színésznő 

Tízévesen lett a Skriatok című szlovák filmsorozat gyereksztárja. Tehetségét később visszaigazolta az is, hogy a filmek terjesztését és megismerését elősegítő európai szervezet beválasztotta a 25 legtehetségesebb európai színész közé.

Tatiana Pauhofová 1983. augusztus 13-án született Pozsonyban, ahol jelenleg is él. A középiskola elvégzése után az orvosi pályát fontolgatta: plasztikai sebész vagy bírósági orvosszakértő szeretett volna lenni. Végül a színművészet győzött, és 2001-ben megkezdte tanulmányait a Pozsonyi Színházművészeti Egyetemen. Elsőéves hallgató kora óta játszik tévésorozatokban és filmekben. A Juraj Nvota rendezte Kruté radosti című szlovák-cseh filmben debütált. A cseh közönség először Az ördög tudja című mesefilm főszerepében, Anicka hercegnőként láthatta. Legsikeresebb televíziós munkái közé tartozik a Privát csapdák (Soukromé pasti) és az Utolsó szezon (Poslední sezóna).Tatiana Pauhofová tagja a Szlovák Nemzeti Színháznak is. Színpadi tevékenységének elismeréséül 2007-ben megkapta a Szlovák Színikritikusok díját, a Dosky-díjat, 2010-ben pedig az Év Tehetsége Díjat. Az Olthatatlan című filmben ő játssza a főszerepet, Dagmar Burešová ügyvédnőt.


Filmográfia:
Kruté radosti (2002)
Az ördög tudja (2003)
Tenyérnyi égbolt (2005)
Az indián és az ápolónő (2006)
Muzika (2007)
Ženy mého muže (2008)
Janosik: Egy igaz történet (2009)
Regény férfiaknak (2010)
Konfident (2012)
Olthatatlan (2012)

Tévésorozatok:
Poslední sezóna (2006)
Obchod so šťastím (2008)
Vlna (2008)
Soukromé pasti (2008)
Brainstorm (2008)
Nesmrtelní (2010)
Kriminálka Staré Mesto (2010)
Terapie (2011)
Horúca krv (2012)

Örökre
Hű Maradok
Olyan emberek tanúságtétele, akik ott voltak.

Ez a weboldal megörökíti azon személyek hiteles és különleges emlékeit, akik tanúi voltak Palach mártírhalálának. Érdekfeszítő történetek olyan emberektől, akiknek életét elkerülhetetlenül megváltoztatta a politikai boszorkányüldözés, a szovjet megszállás, majd az azt követő "normalizáció".

Felkértünk pár ismert közszereplőt, hogy találkozzanak velünk, és osszák meg a nyilvánossággal a történetüket. Az eredmény egy sor beszélgetés, tele őszinte emlékekkel, élményekkel és benyomásokkal, amelyek jól illusztrálják a kommunista hatalomgyakorlás fordulópontjait.

A projektet a 2FRESH ügynökség valósította meg az HBO Europe megbízásából, az ismert lengyel rendezőnő, Agnieszka Holland rendezésében készült film kiegészítéseképp. A projekt Prága város önkormányzatának és Prága polgármesterének, Dr. Bohuslav Svobodának a pártfogásával valósult meg.

Olthatatlan

A három részes film, az Olthatatlan, amely az ismert lengyel művész, Agnieszka Holland rendezésében készült az HBO Europe számára, 2013. március 3-án kerül bemutatásra Magyarországon.

Az HBO Europe történetének legátfogóbb és legigényesebb vállalkozása a közelmúlt cseh történelmének olyan szakaszáról szól, amelyről eddig nem készült játékfilm.

A mű annak a felkavaró pillanatnak a felidézésével kezdődik, amikor Jan Palach felgyújtja magát 1969. január 16-án, a szovjet megszállás elleni tiltakozásul.

A történet egy fiatal ügyvédnőről szól, aki Jan Palach édesanyját képviseli egy befolyásos kommunista pártvezetővel szemben, és bepillantást nyújt a korabeli cseh társadalomban végbement változásokba, a Palach temetésén megnyilvánuló csendes tiltakozástól az egyre növekvő apátián át, a lassan meginduló "normalizálódásig".

Turn Your Tablet on landscape.