Megosztás
00:00
00:00

Štěpán
Hulík

Forgatókönyvíró 

Tanulmányai során leginkább a nemzetközi vonatkozású témák vonzották. Jan Palach története, és ehhez kapcsolódóan a csehszlovák konszolidáció időszaka, valamint a megsértett emberi jogok témája álmai forgatókönyvébe illettek.

Štěpán Uherské Hradištěben nőtt fel. Diplomáit a Károly Egyetem film szakán és a FAMU forgatókönyvíró és dramaturg szakán szerezte. Részt vett az Uherské Hradištěben rendezett Nyári Film Iskola és a píseki filmfesztivál szervezésében.

Elfelejtett filmipar (Kinematografie zapomnění) című könyve, amely a cseh film helyzetét mutatja be a konszolidáció időszakában, elnyerte a Magnesia Litera-díjat.

Jelenleg Tomáš Kudrna rendezővel Zdena Salivarová "Honzlová" című regényének adaptációján dolgozik. Az Olthatatlan Štěpán Hulík első forgatókönyve, amit 25 évesen, egyetemi tanulmányai alatt írt.

Örökre
Hű Maradok
Olyan emberek tanúságtétele, akik ott voltak.

Ez a weboldal megörökíti azon személyek hiteles és különleges emlékeit, akik tanúi voltak Palach mártírhalálának. Érdekfeszítő történetek olyan emberektől, akiknek életét elkerülhetetlenül megváltoztatta a politikai boszorkányüldözés, a szovjet megszállás, majd az azt követő "normalizáció".

Felkértünk pár ismert közszereplőt, hogy találkozzanak velünk, és osszák meg a nyilvánossággal a történetüket. Az eredmény egy sor beszélgetés, tele őszinte emlékekkel, élményekkel és benyomásokkal, amelyek jól illusztrálják a kommunista hatalomgyakorlás fordulópontjait.

A projektet a 2FRESH ügynökség valósította meg az HBO Europe megbízásából, az ismert lengyel rendezőnő, Agnieszka Holland rendezésében készült film kiegészítéseképp. A projekt Prága város önkormányzatának és Prága polgármesterének, Dr. Bohuslav Svobodának a pártfogásával valósult meg.

Olthatatlan

A három részes film, az Olthatatlan, amely az ismert lengyel művész, Agnieszka Holland rendezésében készült az HBO Europe számára, 2013. március 3-án kerül bemutatásra Magyarországon.

Az HBO Europe történetének legátfogóbb és legigényesebb vállalkozása a közelmúlt cseh történelmének olyan szakaszáról szól, amelyről eddig nem készült játékfilm.

A mű annak a felkavaró pillanatnak a felidézésével kezdődik, amikor Jan Palach felgyújtja magát 1969. január 16-án, a szovjet megszállás elleni tiltakozásul.

A történet egy fiatal ügyvédnőről szól, aki Jan Palach édesanyját képviseli egy befolyásos kommunista pártvezetővel szemben, és bepillantást nyújt a korabeli cseh társadalomban végbement változásokba, a Palach temetésén megnyilvánuló csendes tiltakozástól az egyre növekvő apátián át, a lassan meginduló "normalizálódásig".

Turn Your Tablet on landscape.