Örökre Hű Maradok

Örökre Hű Maradok
Jan
Palach
Egy történészhallgató Videó Szöveg

Nézze meg az elnyomás és jogfosztottság korszakáról szóló történeteket!

Tudj meg többet

Emlékezzen Jan Palach áldozatvállalására közismert személyiségek, a filmsorozat készítőinek, valamint Jan Palach barátainak személyes megemlékezései segítségével!

Tudj meg többet
Bauer
Sándor
Egy 17 éves ipari tanuló Szöveg
Madeleine
Albright
Az Egyesült Államok 64. külügyminisztere Videó Szöveg
Olbram
Zoubek
Szobrász, Jan Palach halotti maszkjának készítője Videó Szöveg
Ivan
M. Havel
Tudós, a Civil Fórum (Občanské fórum) társalapítója Videó Szöveg
Stanislav
Milota
Operatőr Videó Szöveg
Vojtěch
Kotek
Színész és rendező Videó Szöveg
Agnieszka
Holland
Filmrendező Videó Szöveg
Tatiana
Pauhofová
Színésznő Videó Szöveg
Štěpán
Hulík
Forgatókönyvíró Videó Szöveg
Dana
Němcová
Pszichológus, a Charta 77 korábbi szóvivője Videó Szöveg
Zuzana
Špitálská
Ügyvéd, Dagmar Burešová lánya Videó Szöveg
Hubert
Bystřičan
Jan Palach évfolyamtársa és barátja Videó Szöveg
Jan
Šolta
Jan Palach barátja Videó Szöveg
František
Zahrádka
Cserkész, az anti-kommunista ellenállás tagja Videó Szöveg
Petr
Blažek
Történész, az antikommunista ellenállás történetének szakértője Videó Szöveg
Örökre
Hű Maradok
Olyan emberek tanúságtétele, akik ott voltak.

Ez a weboldal megörökíti azon személyek hiteles és különleges emlékeit, akik tanúi voltak Palach mártírhalálának. Érdekfeszítő történetek olyan emberektől, akiknek életét elkerülhetetlenül megváltoztatta a politikai boszorkányüldözés, a szovjet megszállás, majd az azt követő "normalizáció".

Felkértünk pár ismert közszereplőt, hogy találkozzanak velünk, és osszák meg a nyilvánossággal a történetüket. Az eredmény egy sor beszélgetés, tele őszinte emlékekkel, élményekkel és benyomásokkal, amelyek jól illusztrálják a kommunista hatalomgyakorlás fordulópontjait.

A projektet a 2FRESH ügynökség valósította meg az HBO Europe megbízásából, az ismert lengyel rendezőnő, Agnieszka Holland rendezésében készült film kiegészítéseképp. A projekt Prága város önkormányzatának és Prága polgármesterének, Dr. Bohuslav Svobodának a pártfogásával valósult meg.

Olthatatlan

A három részes film, az Olthatatlan, amely az ismert lengyel művész, Agnieszka Holland rendezésében készült az HBO Europe számára, 2013. március 3-án kerül bemutatásra Magyarországon.

Az HBO Europe történetének legátfogóbb és legigényesebb vállalkozása a közelmúlt cseh történelmének olyan szakaszáról szól, amelyről eddig nem készült játékfilm.

A mű annak a felkavaró pillanatnak a felidézésével kezdődik, amikor Jan Palach felgyújtja magát 1969. január 16-án, a szovjet megszállás elleni tiltakozásul.

A történet egy fiatal ügyvédnőről szól, aki Jan Palach édesanyját képviseli egy befolyásos kommunista pártvezetővel szemben, és bepillantást nyújt a korabeli cseh társadalomban végbement változásokba, a Palach temetésén megnyilvánuló csendes tiltakozástól az egyre növekvő apátián át, a lassan meginduló "normalizálódásig".

Turn Your Tablet on landscape.